De Lijn hertekent zijn lijnen in Kortrijk!

De Lijn wil een goede reisgezel zijn met een uitgebreid aanbod aan kwalitatieve en duurzame vervoersoplossingen waar veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie centraal staan. Je met de bus verplaatsen naar, van en in Kortrijk om er te werken, school te lopen, te shoppen of vrije tijd door te brengen is een goed alternatief voor de wagen. Zo dragen wij samen bij aan een Kortrijk dat vlot bereikbaar en aangenaam om leven is.

Vandaag onderneemt De Lijn stappen om zijn netwerk in Kortrijk te stroomlijnen. De Lijn investeerde de laatste jaren in de ontwikkeling van de stads- en streeklijnen in Kortrijk, met algemeen succes als gevolg. De meeste trajecten scoren goed, bij andere lijnen bleef de respons uit.

Om de efficiëntie nog te verhogen worden de lijnen in Kortrijk vanaf 23 juli 2012 hertekend. Sommige lijnen vallen weg, andere veranderen van reisweg. De bussen van De Lijn zijn hét ideale vervoermiddel om te shoppen.
Het centrum van Kortrijk is vlot bereikbaar met alle lijnen en de haltes bevinden zich op wandelafstand. Door de combinatie van de stadslijnen 4 Station - Bissegem - Heule en 6 Station - Shopping Center - Heule zijn er vanaf Heule Plaats 4 bussen per uur naar het Kortrijkse centrum. Met dezelfde lijnen is ook het shoppingcentrum in Heule beter bereikbaar. De bus stopt nu zelfs vlak voor de ingang van het Ring Shopping Kortrijk Noord.

Meer info over de gewijzigde lijnen vind je via de website van De Lijn: klik hier.

Bron

De Lijn
Opgemaakt op: 16/07/2012

Reactie toevoegen

Reacties

Beste zou er in de A.Rodenbachlaan aan de werf van Verelst een vaste bushalte mogen komen voor op en af te Stappen voor Lijn 4-6 Station - Bissegem - Heule via Bozestraat Ring Center - Station die Heule t'park heet alle deze Buslijn heeft zo een grote capaciteit en heeft veel Reizigers mee in de week en in de Weekends van Rob,