De Comités voor Bijzondere Jeugdzorg zoeken gemotiveerde vrijwilligers

De vrijwillige hulpverlening voor kinderen en jongeren in een problematische opvoedingssituatie wordt geregeld door de Comités voor Bijzondere Jeugdzorg. Deze comités bestaan uit een sociale dienst en een bureau. Het bureau wordt gevormd door vrijwilligers die regelmatig samenkomen om dossiers met hulpverleningsvoorstellen voor kinderen en jongeren in problematische opvoedingssituaties, die hen door de consulenten van de sociale dienst worden voorgelegd, te bespreken en te beoordelen.

In december 2009 worden de bureaus van de 21 Comités in Vlaanderen vernieuwd. Het Agentschap Jongerenwelzijn lanceert daarom een oproep voor gemotiveerde vrijwilligers met een hart voor kinderen en jongeren (bijvoorbeeld vertegenwoordigers van jeugdorganisaties, scholen, voorzieningen of andere initiatieven die actief werken met jeugd en gezin) om lid te worden van een bureau. Professionele ervaring in de jeugdzorg betekent immers een meerwaarde voor de werking van het Comité.

Ben je geïnteresseerd? Aarzel niet en schrijf je in via de website van het Agentschap Jongerenwelzijn. je vindt er alle nuttige informatie.

http://www.jongerenwelzijn.be/ 

Bron

Opgemaakt op: 20/08/2009

Reactie toevoegen

Reacties

Ne mens belt ten einde raad ze zeggen wij bellen u deze middag terug ge belt zelf nog terug en ze pakken nie meer op goe bezig dank u voor al jullie hulp we gaan het dan toch maar zelf doen dank u duizend maal alleen al omda jullie de moeite nie doen om. Terug te bellen