Nieuws - meest recent

De Paasfoor editie 2017 staat voor grote uitdagingen gezien de vele werven in de stad. Het stadsbestuur vindt de Paasfoor een belangrijke traditie en doet daarom alles wat technisch mogelijk is om de Paasfoor in de best mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden. Het bestuur overlegt met de foorkramers om tot een oplossing te komen. Een moeilijke, maar niet onmogelijke opdracht. Volgende week komt men opnieuw samen.

27/02

In de tweede editie van ‘Het verhaal van Fatima’ in de krokusvakantie 2017 vormen verhalen de rode draad in een uitgebreid activiteitenaanbod voor jong en oud. Een kleine greep uit het programma-aanbod: een driedaagse theaterworkshop met theater Antigone, ‘Ken het verhaal van je buur’ van Vorming-Plus en veel workshops zoals o.a. graffiti, rhymeworkshop, Poetryslam of workshops cartoons tekenen. Ook Lieve Zusjes Stoere Broers organiseert een evenement rond het vuur in de tuin van het klooster.

TEXtival op 23 april op de V-Tex-site is een gratis laagdrempelig ontdekkingsfestival voor en door de bruisende buurt en biedt plek aan lokaal muzikaal talent en creatieve breinen. Het is 100% unieke onversneden dynamiek voor jong en oud.

18/02

In deze sessie verduidelijkt de Digidokter het nut van gezondheidsapps, krijgen we een overzicht van verschillende gadgets en horen we waar er betrouwbare medische informatie online te vinden is.

06/02

Stad Kortrijk, Openbare Bibliotheek Kortrijk en enkele Kortrijkse partnerorganisaties zoeken voor de tweede keer op rij een Letterzetter voor de Stad. De nieuwe Letterzetter volgt kunstenaar Bart Jaques op wiens mandaat op 31 maart 2017 ten einde loopt.

15/02

Twee keer per jaar presenteert het festival Buda Vista verrassende projecten —theater, dans, performance, film en/of installaties— die (deels) in de Kortrijkse BUDA-studio’s werden gemaakt. Sommige projecten hebben al een hele tournee achter de rug, anderen zijn kraakverse creaties. Kom ze ontdekken!

Ken je het gevoel als je op reis een stad of dorp binnenrijdt en overal feestvlaggen ziet hangen? Dan weet je in één klap: hier valt iets te beleven … hier wil ik alles verkennen en mij amuseren. Om deze sfeer ook in eigen stad te creëren, organiseren de serviceclubs van Kortrijk een ontwerpwedstrijd voor een stadsvlag.

04/02

Als de eerste voorjaarsbloemen in 2017 hun kopjes laten zien, zwieren de deuren in de Beeklaan 81 open voor het publiek. De voormalige Sint-Pauluskerk biedt vanaf 2017 plaats voor de buurtbib, het buurthuis en een spiksplinternieuwe ontmoetingsruimte. Met het samenbrengen van deze verschillende initiatieven onder één dak hoopt men nieuwe, creatieve ideeën én nieuwe mensen aan te trekken.

18/03

In deze sessie overloopt de Digidokter een waaier aan essentiële privacy- en veiligheidstips voor smartphones, tablets en computers.

03/02

Academie Kortrijk pakt in de loop van februari met enkele interessante tentoonstellingen uit. Van 3 tot en met 26 februari loopt de expo ‘St_een | St_one’ van het atelier Kunstambacht Steen – Beeld onder leiding van Jean-Luc Verpoucke. De Academie Kortrijk is één van de weinige academies in het land die deze specifieke opleiding aanbiedt. De studenten realiseren er, in een aangepaste locatie, hun sculpturen in steen.