Nieuws - meest recent

03/02

Academie Kortrijk pakt in de loop van februari met enkele interessante tentoonstellingen uit. Van 3 tot en met 26 februari loopt de expo ‘St_een | St_one’ van het atelier Kunstambacht Steen – Beeld onder leiding van Jean-Luc Verpoucke. De Academie Kortrijk is één van de weinige academies in het land die deze specifieke opleiding aanbiedt. De studenten realiseren er, in een aangepaste locatie, hun sculpturen in steen.

Wim Lybaert en Natalie Eggermont inspireren je op 3 februari 20.15u in de schouwburg (Balletzaal)

Tickets (€5) via uit in Kortrijk

Zondag 5 maart  wordt de eerste van drie superkoopzondagen boven de doopvont gehouden. Alle bovengrondse en ondergrondse parkings zijn op die dag gratis. Er zullen koopcheques worden uitgedeeld ; voor een mininmumaankoop van 125€ krijgt de klant een geschenkcheque twv 40€ .  Een echt Kortrijks Kinderland zorgt ervoor dat ouders ongestoord kunnen shoppen terwijl hun bengels de tijd van hun leven hebben. Kortom de ganse binnenstad ademt shoppen voor het ganse gezin!

21/01

Schouwburg Kortrijk en PERPLX slaan de handen in elkaar voor ‘Soiree PERPLX’, een voorproefje op het jaarlijkse ‘Festival PERPLX’. Geniet van het avontuurlijke spektakel van Violette Wauters en Camille de Truchis met o.a. een speciaal voor de avond nieuw cabaretnummer.

Al sinds mensenheugenis organiseert Schouwburg Kortrijk een voorronde van Kunstbende. Ook dit jaar slaan we de handen in elkaar met JC Tranzit <3. 

Heb je talent en woon je in en rond Zuid-West-Vlaanderen? Claim our stage! 

De voorronde vindt plaats op zondag 12 maart 2017.

Naast een overgetelijke podiumervaring en een professioneel juryrapport, beloven we je een spetterend dag met games, fun en een boel nieuwe vrienden. 

08/10

In deze sessie demonstreren we het gebruik van 'KBC touch' (website + tablet-app) en 'KBC mobile' (smartphone-app). Veel van de besproken functies vind je ook terug op de websites en apps van andere banken.In een tweede luik gaan we wat dieper in op nieuwe betalingssystemen.

11/02

Op zaterdag 11 februari is er van 14 tot 17 u. La Rue en Rose, het straatfestival dat mensen dichter bij elkaar brengt met muziek, woord, beeldende kunst en dans. La Rue en Rose vindt plaats op verschillende plaatsen in de winkelstraten van Kortrijk en wil kansen creëren voor jonge en ervaren talenten. Het straatfestival biedt ook aan jonge kinderen in het Atelier en Rose creatieve workshops aan.

De gloednieuwe Cupidorun is een loopwedstrijd op zondag 12 februari waar koppels als bruid en bruidegom aan elkaar gebonden lopen van de Budafabriek langs de IJzerkaai,over de Collegebrug naar de nieuwe Budabrug. Eindpunt is de Budafabriek. 

25/02

Het jaarlijkse kinderkunstefestival Spinrag vindt dit jaar plaats tussen 25 februari tot 5 maart en biedt opnieuw een brede waaier aan activiteiten: pPodium, film, workshop, luisterverhalen, ... voor jong en oud.
Het volledige programma van Spinrag 2017 vind je vanaf nu online.

22/12

DEZE ACTIVITEIT GAAT NIET DOOR OP 22/12, MAAR OP EEN LATERE DATUM! Dit jaar bestaat 11.11.11 50 jaar. Op donderdagavond 22 december viert de organisatie dat met een Comedy avond in de kortrijkse schouwburg. Bert Kruismans, Kamal Kharmach en De Nonsens Alliantie zorgen voor een spetterende afsluiter van een geslaagd jubileumjaar.