Nieuws - meest recent

Super Shopping Kortrijk lanceert ‘Het Kortrijks Voordeelboekje’. Het boekje staat boordevol kortingen, waardebonnen en give-aways die je kan verkrijgen bij de Kortrijkse handelaars. De eerste editie voor september vind je vanaf zondag 28 augustus bij alle bakkerijen van Groot-Kortrijk en de adverterende Kortrijkse handelaars.

02/09

De bekende stripfiguur Lucky Luke viert zijn 70ste verjaardag. Maurice De Bevere, de geestelijke vader van Lucky Luke, werd geboren in Kortrijk. De stad eert de zeventiger zoals het hoort: met o.a. zeshonderd vierkante meter werfdoek Lucky Luke op de gevel van het stadhuis, een tentoonstelling in de Kortrijkse bibliotheek, animatie in de stad en een westerndorp op het Vandaleplein en het Sint-Maartenskerkhof.

17/09

Het tweede gratis buitenconcert vindt op zaterdag 17 september plaats met Guy et les Michelins en Wundt in OC Rollegem. Guy et les Michelins nemen je mee op een reis richting Route de Soleil met op de radio alleen maar Franstalige hits. Een bouillabaisse van stijlen (disco, rock, blues, 80ties, slow, …) gebracht door een ijzersterke liveband met tonnen ervaring

De vijfde woningwandeling leidt je op zondag 2 oktober langs diverse woningen in Heule en Bissegem. Ontdek hoe divers wonen is in de deelgemeentes van Kortrijk! Omdat de afstanden iets groter zijn dan in de binnenstad, stippelden we ook een fietsroute uit.

Spring op je fiets en laat je tellen van 19 tot 26 september! De gegevens leveren elk jaar een schat aan fietsinfo op voor een beter fietsbeleid. Download de fiets-tel-app en laat je tellen in Kortrijk!

Door het warme weer kon het asfalt in de Groeningelaan niet afkoelen. De straat zal daarom pas morgenvroeg opengesteld worden.

05/10

De werkgroep voordrachtenreeks heeft enkele interessante sprekers uitgenodigd naar Marke volgend seizoen: Sven Nys, Rika Ponnet, Ish Ait Hamou en Sandra Bekkari.

01/09

Goede voornemens na het verlof maar geen idee welke sport bij jou past? Kom dan tussen 1 en 15 september gratis kennismaken met onze activiteiten.

Op woensdag 31 augustus zijn er herstellingswerken in de G. Marconilaan.

25/08

De weerberichten laten niets aan de verbeelding over. Het wordt tropisch warm deze week. Voor jong en oud wordt het zoeken naar plaatsjes die afkoeling kunnen brengen. Het openluchtzwembad Abdijkaai is dan ook bij uitstek ‘the place to be’ voor Kortrijkzanen. Om de inwoners maximaal te laten genieten van de tropische temperaturen steekt het zwembadpersoneel de komende dagen een tandje bij.