Nieuws - meest recent

01/12

Alle studenten uit de 3e graad secundair en het hoger onderwijs kunnen tot en met 13 januari 2017 opnieuw in alle stilte studeren in onze Oranje Zaal.

17/12

Naar aanleiding van de warmste week van Studio Brussel organiseert Sportplus VZW de activiteit: Dancing Dads with babies. Alle papa’s, grootvaders, peters, nonkels… zijn welkom om deel te nemen aan onze actie ten voordele van VZW Co-LIVING.

De activiteit vindt plaats op de Heulse Kerstmarkt op zaterdag 17 december om 17u00. Onze Sportplus-lesgevers nemen jullie op sleeptouw met enkele simpele zumba-danspasjes.

Van 12 tot 23 december geldt in de Beekstraat éénrichtingsverkeer vanaf de Oudenaardsesteenweg richting Deken Camerlyncklaan

In de nacht van 13 op 14 december wordt de Sint-Jorisstraat voor enkele uren onderbroken voor het verkeer.

Vanaf 12 december zijn er werken in de Guido Gezellelaan. Er is een omlegging voorzien voor het verkeer met herkomst Moorseelsestraat.

01/12

Hang jij ook een kaartje met een wens voor jezelf, een ander, de bib, de stad of de hele wereld...in onze WENS-BOOM?

Met de goedkeuring van het Europese project ‘HeatNET’ halen de stad Kortrijk, Leiedal en UGent zo’n 1,2 miljoen euro aan Europese middelen naar de stad en regio voor de ondersteuning van haar ambitieuze warmtenetplannen.

26/11

De mooie resultaten van de OKAN-leerlingen Drie Hofsteden i.s.m. De Batterie en illustrator Klaas Verplancke zijn nog tot eind december te bekijken in de expo 'Lettergreep'.

Het pand in de Morinnestraat 39 wordt aangesloten op de stadsriolering. Aannemer Paul Bossuyt (Meulebeke) voert deze werken uit op 5 en 6 december. Tijdens deze werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Er is een plaatselijke omlegging voorzien.

Uit “Kortrijk Spreekt” blijkt dat de Kortrijkzanen veel belang hechten aan de snelheidslimieten en de handhaving ervan in zijn of haar straat. In de loop van december 2016 en januari 2017 voert de stad in de wijken Pius X; 3 Hofsteden en achterkant station een Zone 30 in.