Nieuws - meest recent

Als je je taxushaag snoeit, denk er dan aan om het snoeisel te doneren in één van de recyclageparken. In het snoeisel van je taxushaag (taxus baccata) zit baccatine, de basisgrondstof voor chemotherapie. Je taxushaag snoeien, het snoeisel opvangen en alles naar een recyclagepark in je buurt brengen, het is slechts een kleine daad, met een groot resultaat. Want één kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie. Vorige zomer zamelde men in de Imog-regio 420 m³ taxussnoeisel in. Dat betekent dat in de regio 420 kankerpatiënten daardoor een chemotherapie hebben gekregen.

Het OCMW Kortrijk is een lokaal openbaar bestuur dat hulp-, dienst- en zorgverlening organiseert voor iedereen die in Kortrijk woont, met bijzondere aandacht voor mensen met minder welzijnskansen en voor senioren. Momenteel kijken we binnen de personeelsdienst uit naar een (m/v) deskundige personeel (B1-3), voltijds, contract van bepaalde duur.

20/07

De zon is er, het water is er. Zoals beloofd is Team Sport dan ook op de afspraak voor wat extra's. Morgen, woensdag 20 juli 2016, zullen er tropische temperaturen genoteerd worden en dus 'time to party' in het openluchtzwembad Abdijkaai. In samenwerking met Café 56 zal resident DJ Jary B een namiddag lang (van 14 tot 21 uur) een DJ-set verzorgen.

De stad Kortrijk heeft er een publieke barbecuesite bij. Je kan nu ook barbecueën aan de Vlaskaai nabij het museum Texture aan de Leieboorden op Overleie. Geniet samen met vrienden, buren of kennissen van een leuke barbecuemiddag. Het toestel kan je reserveren via de infobalie in het museum Texture of online via www.kortrijk.be/bbqoverleie.

Woensdag 14 september | voormalig politiecommissariaat Sint-Amandslaan 26, Kortrijk

“En, keundju verwarmen?” We vragen het elkaar wel eens lachend tijdens erg warme zomerdagen. Maar voor veel mensen kan zelfs een kleine hittegolf ernstige gevolgen hebben.

Het tweede gratis buitenconcert vindt op zaterdag 17 september plaats met Guy et les Michelins en Wundt in OC Rollegem.

20/08

Op zaterdag 20 augustus vanaf 19 uur is iedereen welkom tijdens het eerste gratis buitenconcert met de Amy Winehouse Tribute Band en Spunky Footnik in Rollegem.

Om het comfort te verbeteren verbreden we op 8 augustus 2016 het voetpad ter hoogte van de hoek Izegemsestraat - Iepersestraat. Bij goede werkomstandigheden duren deze werken 1 week.

Ben je eigenaar van een passiefhuis, lageenergiewoning* of heb je een deel van je woning energievriendelijk en duurzaam verbouwd? Wil je kandidaatbouwers een rondleiding geven om je bouwen woonervaringen met hen te delen? Dan vragen we graag jouw medewerking voor onze campagne Ecobouwers Opendeur.  

Ecobouwers Opendeur is een jaarlijks initiatief van Bond Beter Leefmilieu.

Bond Beter Leefmilieu