Nieuws - meest recent

Van 16 tot 21 oktober vindt in Kortrijk opnieuw Busworld plaats. In aanloop van deze internationale beurs rond bus- en autocarvervoer, kan je vanaf 9 oktober kennis maken met de Trambus: een voertuig dat de voordelen van een vast tramtraject (stipt en vlot) wil combineren met de flexibele inzetbaarheid van een bus.

10/10

Lieve Zusjes, Stoere Broers en Stad Kortrijk vragen aandacht voor minder lichthinder met een nieuw evenement. Op zaterdag 10 oktober kan je terecht op campus Kortrijk Weide voor een nacht vol sfeer, muziek en film. Voor de gelegenheid komt Ayco Duyster (Radio1, ex-StuBru) gepaste muziek draaien.

11/10

Op zondag 11 oktober nodigen tientallen gastvrouwen en -heren je uit om samen architectuur te beleven. Dan kan je in heel Vlaanderen en Brussel meer dan negentig opmerkelijke gebouwen bezoeken die zich engageren in een gedeelde ruimte. In Kortrijk beleef je de architectuur van OC De Troubadour in Bissegem en Uitzicht, het crematorium op Hoog-Kortrijk.

24/10

Ben jij tussen 8 en 13 jaar en wil je een boeiende en leerrijke dag beleven? Dan is de Kinderuniversiteit op zaterdag 24 oktober in Kortrijk echt wel iets voor jou! Je krijgt er les in een zeer grote klas aan de universiteit, waar echte professoren jou iets bijleren. Er zijn ook boeiende workshops.

08/11

Vanaf half november kan het aftellen beginnen. Dan duurt het immers niet zo heel lang meer voor de Sint zijn verjaardag viert en alle kinderen trakteert op snoep en cadeautjes. Wil je de Sint ook dit jaar in het echt ontmoeten in Kortrijk? Dit kan! De Sint komt naar Kortrijk op zondag 8 november 2015.

Prototyping 2015 wil een verbindingsplatform zijn voor alle betrokkenen in de prototyping industrie; zowel in de creatieve als de maakindustrie. Het is een sterk gebruiksgerichte vakbeurs voor al wie actief is op het vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in lage volumes.

De nagelnieuwe najaarscampagne We Are Creators wil mensen uit de ruime regio naar Kortrijk lokken en hen kennis laten maken met onze creativiteit en onze spitsvondige ideeën. Er staan immers heel wat baanbrekende activiteiten en evenementen op het programma waarmee Kortrijk haar imago als ondernemende en gedurfde stad in de verf kan zetten.

08/10

Op donderdag 8 oktober, bij de start van het nieuwe academiejaar, vindt in de Burgemeester Reynaertstraat een nieuw studentenfeest plaats: Student Street Concert. Student Street Concert komt tot stand door een samenwerking tussen de stad, de horeca van de Burgemeester Reynaertstraat en de studentenclubs.

Classic-Event is een lifestyle, kunst en gastronomie beurs met een rijke geschiedenis. Na het succes van de vorige editie van Classic Event in 2013 in Kortrijk Xpo, zet dit sinds 1987 georganiseerde event alle zeilen bij om van de versie van 2015 een nog groter succes te maken. Van 7 tot 15 november in Kortrijk Xpo.

In de Magerstraat, tussen huisnummers 4 en 10, is er een probleem met de waterafvoer. Om deze te kunnen verzekeren plant de Stad Kortrijk binnenkort verbeteringswerken in dit deel van de Magerstraat.