Nieuws - meest recent

05/06

De jaarlijkse Hoevefeesten van kinderboerderij Van Clé vinden dit jaar plaats op zondag 5 juni. De 40-jarige kinderboerderij biedt een uitgebreid programma voor groot en klein, een ware feestdag. Hoogtepunten uit het programma zijn: ontbijt, kinderrommelmarkt, opening bijeneiland en leuke kinderanimatie.

Programma:

05/06

Op zondag 5 juni tovert Schouwburg Kortrijk het Schouwburgplein om tot een zomerse Franse zondagsmarkt. Vanaf 11 uur is iedereen welkom op het grootste terras van Kortrijk. Samen vieren we er de seizoenswissel en de lancering van de nieuwe seizoensbrochure. Dit volledig in Franse stijl.

Op 17 mei startten de voorbereidende werken voor de heraanleg van de Leieboorden.

Op dit moment werkt een aannemer aan de aanleg van de nutsleidingen in de Handboogstraat tussen de Guido Gezellestraat en de Konventstraat. We voeren ook aanpassingswerken uit op de hoek van de Groeningestraat en de Onze-Lieve-Vrouwestraat.

02/07

In en rond OC De Vonke in Heule vindt op zaterdag 2 juli 2016 Bonk10 plaats, de Heulse kinder- en tienerhappening voor kleuters, kinderen en tieners van 4 tot en met 15 jaar. Er zijn workshops, attracties, animatie en een afsluitende Kids zomerparty show.

Woensdagnacht (25 mei 2016) overleed Bissegemnaar Bertrand Coussens. Hij was een graag gezien figuur die het volkse leven in onze stad als geen ander in zijn hart droeg en er enorm kleurrijk kon over vertellen. Het stadsbestuur betuigt haar medeleven aan zijn vrouw, dochter, familie en vrienden. De stad opent vanaf deze middag een rouwregister in het Salonske in het historisch stadhuis (tot en met woensdag 1 juni van 9 tot 17 uur, op zaterdag van 9 tot 12 uur, op zondag niet) en OC De Troubadour in Bissegem (woensdag en vrijdag van 9-12 uur en 14-16 uur).

3 reacties

Vanaf maandag 30 mei 2016 start de volgende fase van de werken in de Kennedylaan ter hoogte van het AZ Groeninge.
De werken van deze fase duren tot eind augustus 2016. Tijdens deze periode wordt de verbinding tussen de President Kennedylaan en de Marionetten afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Een woning verhuren zonder zorgen is niet evident. Daarom organiseert organiseert de intercommunale Leiedal samen met de Eigenaarsbond vzw op 14 juni een infoavond voor wie een woning verhuurt op de private huurmarkt.

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni vindt de zomerbraderie plaats in Kortrijk. Naast het traditionele winkelen trakteren we de shoppers op muzikale animatie en heel wat circusplezier.
Ook handelaars van de deelgemeenten kunnen deelnemen aan deze editie. Interesse? Schrijf in voor 5 juni!

Het riooldeksel ter hoogte van het huisnummer 53 in de Kortrijksestraat is verzakt. Om dit op te lossen verwijderen we op 3 juni 2016 het huidige riooldeksel en vervangen we dit door een in de hoogte regelbaar riooldeksel. Einde van de werken is voorzien 6 juni 2016.

Het OCMW werkte mee aan het project ‘Nutrition platform for chronic care: ‘ondervoeding een integrale aanpak’. Op dinsdag 14 juni vindt het slotsymposium hierover plaats in de Oude Melkerij (Stationsstraat 143b) in Gits. Iedereen die hierin geïnteresseerd is, is van harte uitgenodigd voor het symposium. Het programma start om 14u en eindigt om 17u. De deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Om in te schrijven, klik hier.