Nieuws - meest recent

De heraanleg van het kruispunt aan de Meensesteenweg is bijna afgerond. Deze week wordt de asfaltering verder afgewerkt en worden de markeringen aangebracht. Vanaf 4 december is de N8 Meensesteenweg terug volledig open. De aansluiting van de Heulsestraat en Gullegemsesteenweg gaan pas terug open als de verkeerslichten terug werken. Als de weersomstandigheden het toelaten, is dat tegen 15 december.

Het stadsbestuur van Kortrijk heet alle horecaondernemers, hun leveranciers, boekhouders en sociaal secretariaten op woensdag 16 december van harte welkom op infosessie over de maatregelen die horecaondernemers kunnen nemen om de witte kassa in te voeren zonder aan rendabiliteit in te boeten.

Kortrijk heeft veel te bieden en je kan er een onvergetelijk weekend beleven. Bij het boeken van een weekendje Kortrijk verrast in de deelnemende hotels en B&B’s kan je een gepersonaliseerde voucher ophalen bij Toerisme Kortrijk. Als je deze voucher toont in de deelnemende zaken ontvang je een voordeel verbonden aan het weekend.

Geen inspiratie voor welk geschenk je onder de kerstboom zal plaatsen? Dan is de Kortrijkse cadeaubon misschien wel iets voor jou. De bon is geldig in zo goed als elke handels- en horecazaak van de binnenstad tot en met de Doorniksestraat, de Budastraat, de Vlasmarkt, de Veemarkt en alle winkelstraten binnen het handelsdistrict inclusief K in Kortrijk. In de verkooppunten krijg je bovendien onmiddellijk een mooie geschenkverpakking met een typische Kortrijkse afbeelding.

De Schouwburg zet allerminst de voet op de rem tijdens de kerstvakantie. Met heel wat voorstellingen voor jong en oud valt er altijd wel iets te beleven: singer-songwriter Milow met ‘Silver Linings’, NTGent met ‘De Kersentuin’, de Kopergietery met ‘De koningin is verdwenen’, Guga Baul, Dirk Brossé, ....

Tijdens de koude kerstvakantie zorgt BUDA voor warme filmnamiddagen voor jong en oud. Op woensdag 23 december hebben we een bijzondere editie van cinema sonoor dat zich voor één keer focust op het jonge publiek en schotelt prachtige hoorspelen voor. Voor en na de film kan je even opwarmen bij heerlijke verse chocolademelk.

De eindejaarsperiode is veel meer dan shoppen, eten en drinken alleen. Het is de ideale periode om cultuur op te snuiven, in Texture of Kortrijk 1302 bijvoorbeeld.

In deze sessie helpen we je de juiste keuzes te maken bij de aanschaf van een (nieuwe) smartphone. We staan stil bij een aantal 'addertjes onder het gras' en tonen je hoe het juiste toestel voor de juiste prijs te kiezen.

Ga tijdens Winter in Kortrijk zeker een kijkje nemen in de Voorstraat en vergeet je GSM niet! Maak de warmste en gezelligste kerstfoto op één van de door Nesten aangeklede zitbanken en maak kans op een prachtige prijs.

Een 'Arc de Triomphe' op de Grote Markt staat tijdens Winter in Kortrijk symbool voor de strijd tegen armoede die dagelijks gevoerd wordt. De Arc is samengesteld uit kasten, waarin men gedurende de hele feestperiode geschenken kan deponeren. Tal van Kortrijkse organisaties die de strijd tegen armoede aangaan zullen gedurende de hele periode activiteiten plannen rond deze Arc.