Nieuws - meest recent

Kortrijk was een verkeersonveilige stad. Iets wat ook de cijfers van de Stadsmonitor jaar na jaar bewezen, want tussen 2005 en 2013 was het gemiddeld aantal verkeersslachtoffers per 10.000 inwoners in geen enkele Vlaamse centrumstad zo hoog als in Kortrijk. Vandaar dat verkeersveiligheid één van de topprioriteiten werd van het stadsbestuur. De maximale verkeerssnelheid speelt daar een grote rol in, want hoe hoger de snelheid, hoe groter het risico dat zachte weggebruikers lopen. Dat is niet anders in de zone 30!

De septemberbraderie vindt dit jaar plaats van vrijdag 4 t.e.m. zondag 6 september. Het stadscentrum wordt gevuld met ambiance, kortingen, muziek en honderden koopjes! De Budastraat gaat alvast terug voor een kunstmarkt, en ook in de Rijselsestraat is er leuke animatie voorzien. De Grote Markt wordt ingevuld door een spetterend optreden, en in vele verschillende straten vind je leuke Kortrijkse optredens om volledig in de sfeer te komen!

13/09

Herbestemming en reactiveren van leegstaande gebouwen is de rode draad van het Kortrijkse programma op Open Monumentendag op zondag 13 september. Of het nu gaat over een verlaten klooster, een 19de eeuws winkelpand, industrieel erfgoed of een historische hoeve : overal zijn er plannen om mooie historische plekken op te knappen, te hergebruiken, opnieuw in te richten en een mooie toekomst te geven.

13/09

Zondagnamiddag 13 september 2015 kunnen curieuzeneuzen en architectuuradepten hun hart ophalen tijdens de vierde woningenwandeling in Kortrijk. Bezoek inspirerende stadswoningen, wandel langs boeiende panden en projecten en kom ontdekken hoe verrassend wonen in de stad is!

Je merkte vast al de werfdoeken 'Kortrijk 2025 - Stad in verandering’ in het straatbeeld op, zonder goed te weten waar ze voor staan. Met deze doeken wil het stadsbestuur tonen hoezeer de stad momenteel in verandering is. Kortrijk ondergaat de komende jaren een indrukwekkende transformatie.

1 reacties
18/09

Tijdens het weekend van vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september vinden de Corneliusfeesten plaats.

Op diverse locaties in het centrum van Aalbeke kan je terecht voor verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd door Aalbeekse verenigingen, handelaars, OC Aalbeke en Arko.

Een greep uit de activiteitenkalender:

03/10

BAZART, een splinternieuwe kunstjeugdbeweging waar je speelt met kunst, cultuur en kilo's plezier start vanaf 3 oktober in Kortrijk. 

We gaan spelen, zoeken, rennen, bedenken, springen, bouwen, dansen, fantaseren, luisteren, breken, zingen,… met alles wat kunst is in Kortrijk. Soms rustig, soms hevig, alleen of met veel, soms laten we iets zien maar meestal houden we alles voor onszelf.

Kunstjeugdbeweging Bazart Kortrijk
20/09

De Leie vormt de natuurlijke grens tussen Marke en Bissegem. De Grote Verleieding, het project dat het einde van twintig jaar Leiewerken viert, vormt aanleiding voor een groots feest aan de oevers van de Leie. De Wevelgemsevoetweg, aan de Leiebrug tussen Marke en Bissegem vormt de locatie voor dit feestelijk Leietreffen.

Kortrijk Fietsstad is geen leeg begrip. De stad zet al een tijd in op fietsen en stimuleert fietsen in de stad met allerlei maatregelen. En daar blijft het niet bij. We bouwen aan een echt fietsbeleid en dat doen we niet alleen. In september zitten we rond de tafel met verschillende betrokken partijen om het beleid uit te stippelen en leven in te blazen.

Ben je geïnteresseerd om betrokken te worden? Mail voor 10 september naar kortrijkspreekt@kortrijk.be!

Maak kennis met het aantrekkelijke aanbod van 'Verover de straat' en de autovrije zondag.