Nieuws - meest recent

Net als vorig jaar pakt het stadsbestuur uit met de zogenaamde volksbarbecues. Het concept is eenvoudig: voorspelt men mooi weer voor het weekend, dan nodigt het college van burgemeester en schepenen jou uit om aan te schuiven voor een heerlijke barbecue in een bepaalde wijk of deelgemeente van Kortrijk. Meer zelfs, het stadsbestuur staat zelf in voor de bediening. Samen met verenigingen en de lokale middenstand slaan ze de handen in elkaar om jullie een gezellige middaglunch te bezorgen.

Op dinsdag 5 juli om 19u30 speelt de film 'Les Liberterres' in Vormingplus, Wandelweg 11 in Kortrijk. Kostprijs 5€, inschrijven verplicht.

13/08

Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus slaat Alcatraz Metal Festival opnieuw zijn tenten op aan het sportcomplex van de Lange Munte. Ook de editie 2016 belooft een allegaartje te worden van het betere harde werk. Met Within Temptation, Whitesnake, Soulfly, Avantasia, Ministry, Airbourne, Kreator, … gaat de organisatie er prat op dat het haar ‘inmates’ eens te meer een onvergetelijk weekend vol muzikaal vertier kan bezorgen.

Naar aanleiding van de feestdagen op 11 en 21 juli en 15 augustus sluiten de stadsdiensten de deuren. Hou ook rekening met de brugdag vrijdag 22 juli. Ook dan zijn de stadsdiensten in het stadhuis gesloten. Voor heel wat diensten gelden andere openingsuren en sluitingsmomenten in juli en augustus. Maak er kennis mee via onze website.

Benieuwd hoe autodelen in zijn werk gaat, hoe je je auto kan delen of hoe je kan aansluiten bij een autodeelgroep in je buurt ?

Het college van burgemeester en schepenen stelde op 20 juni de firma bvba A. Cocquyt aan om deze zomer aanpassingswerken uit te voeren aan een belangrijke fietsverbinding tussen het centrum en het noorden van Kortrijk alsook op een fietspad in Bellegem (kostprijs: € 76 903,27 incl. btw). De stad pakt de onveilige situaties (boomwortels, verkeerde inplanting paaltjes, putten, ...) op deze routes aan en zet hiermee in op kwaliteitsvolle fietspaden.

"De plaats waar vraag naar en aanbod aan bedrijfsvastgoed elkaar ontmoeten." Zo kan je het online platform bizLocator het best omschrijven. In één oogopslag krijg je er een gecentraliseerd en geactualiseerd overzicht van de beschikbare economische ruimtes in de regio. Dit zijn zowel leegstaande winkels en horecazaken als kantoren, industriële loodsen en bedrijfsgronden.

Deze zomer investeert de stad in een belangrijke fietsverbinding tussen het centrum en het noorden van Kortrijk en in Bellegem. We pakken de onveilige situaties op deze routes aan (boomwortels, verkeerde inplanting paaltjes, putten ...) en zetten in op kwaliteitsvolle fietspaden! Het onderhouden en opwaarderen van onze bestaande fietsinfrastructuur is een essentieel onderdeel van het actieplan Kortrijk Fietst. Jaarlijks maakt de stad hiervoor 100.000 euro vrij.

Het OCMW Kortrijk is een lokaal openbaar bestuur dat hulp-, dienst- en zorgverlening organiseert voor iedereen die in Kortrijk woont, met bijzondere aandacht voor mensen met minder welzijnskansen en voor senioren. Momenteel leggen we een werfreserve aan voor de functie van MAATSCHAPPELIJK WERKER (NIVEAU B1-3 - CONTRACTUEEL) voor de invulling van tijdelijke contracten.

23/06

Ontmoet mensen op Buda Libre XL op 23 juni van binnen en buiten je eigen (k)ring en laat je door overzeese verhalen knock-out slaan. Deze keer in de arena van Buda Libre XL: Een delegatie topmensen uit het Amerikaanse Greenville wil met je speeddaten, trakteert met eigen streekbier én legt een digitale brug naar South-Carolina.