Nieuws - meest recent

Op de E17 in Aalbeke is vandaag, omstreeks 12.15 uur, een zwaar verkeersongeval gebeurd met 2 vrachtwagens en een dubbeldekbus. Het gemeentelijke rampenplan werd onmiddellijk afgekondigd en het gemeentelijk coördinatiecentrum werd opgericht.

1 reacties

Kinderen spenderen heel wat tijd op het internet. Als ouder wil je een veilige omgeving waarin ze aan de slag gaan. Hoe pak je veilig surfen concreet aan? Hoe stel je een tablet en computer in? Hoe vermijd je een onverwachte rekening door bijvoorbeeld in-app aankopen? Bij welke sites zijn privacy-instellingen belangrijk? Welke tips geef je als ouder om wijs om te gaan met internet en sociale media? En wat met cyberpesten?

Kinderen wijs op het web
21/05

Op zaterdag namiddag 21 mei kan je in Kortrijk meer dan 50 sporten beoefenen in het Begijnhofpark, Oude Leiearm, BudaBeach, Diksmuidekaai e.a.. Lokale sportclubs en andere sportaanbieders laten je kennismaken met hun sport. De stad en meer specifiek de waterloop de Leie, is voor een namiddag omgetoverd tot een grote sportsite waar je sport kan bekijken, smaken en de emotie voelen. Word ook jij gebeten door de sportmicrobe? 

 

Bent u een aannemer uit Zuid-West-Vlaanderen? Zowel in Wevelgem als in Kortrijk werd in januari een thermografische luchtfoto gemaakt. Deze gegevens werden verwerkt tot een warmtefoto die voorgesteld wordt aan de bevolking. De bewoners krijgen op die manier een beeld van de warmteverliezen via het dak van hun woning. De warmtefoto is dus vooral bedoeld als stimulans en hulpmiddel om de woning te isoleren.

In het weekend van 22 tot en met 25 april 2016 zouden, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, asfalteringswerken uitgevoerd worden op de A19, meer bepaald op de parallelweg van de verkeerswisselaar Moorsele en aan het op- en afrittencomplex nr. 1 Gullegem die aansluit op die parallelweg. Deze werken werden omwille van slechte weersomstandigheden uitgesteld.
De nieuwe vooropgestelde startdatum is vrijdagavond 27mei vanaf 19u. De werken zullen afgerond zijn tegen maandagochtend 30mei 6u.
Om de duur van de werken te beperken, zal de aannemer dag en nacht doorwerken.

21/05

Op zaterdag 28 mei worden de Kortrijkse shoppers niet bediend door hun vertrouwde winkeliers en handelaars. Enthousiaste kinderen van 6 tot 14 jaar nemen die dag het roer over. ‘Alles kids’, zo heet de actie waarbij ondernemende kinderen uit de lagere school en de eerste graad van het secundair onderwijs de taken overnemen van de handelaars. Tot 21 mei kunnen ze zich inschrijven via UiT in Kortrijk of via de website van Alles Kids.

08/05

7 creatievelingen palmen deze zomer de historische Villa Overleie in. Laure, Hanne, Melvin, Huguette, Cathy, Annellies en Arjen nodigen jullie op zondag 8 mei uit om de start van deze samenwerking te vieren! Welkom in Villa Overleie, Sint-Amandslaan 26 op zondag 8 mei, doorlopend open van 9 tot 17 uur.

De Watergroep zal haar belangrijke toevoerleiding tussen Kortrijk (vanaf Garage Woestijn – Meensesteenweg in Kortrijk) en Menen (opjaagstation in de Krommebeekstraat in Menen) spoelen.  De spoelwerken zullen uitgevoerd worden vanaf woensdagavond 4 mei 2016 om 20u tot donderdagmorgen 5 mei 2016 om 6u. Door deze spoelwerken kan plaatselijk en tijdelijk de druk op het leidingwater in het distributienet van Kortrijk (en deelgemeente Bissegem), Wevelgem en Menen verminderen.

05/05

Wie graag loopt, komt in mei aan zijn trekken. Kortrijk pakt met verschillende loopkoersen uit. Pius X bijt op zaterdag 7 mei de spits af met de 7de Pius X-run, een loop- en jogevenement voor jong en oud, gevorderden en minder gevorderden en beginners.