Nieuws - meest recent

Het voormalig klooster Fatima begint aan een nieuw leven. Ontdek het gebouw en proef gedurende de ganse krokusvakantie van een uitgebreid activiteitenaanbod voor alle leeftijden op deze unieke locatie! Een organisatie van vzw Oranjehuis, OCMW Kortrijk, stad Kortrijk, i.s.m. de buurtbewoners van de Fatimawijk .

Kortrijk wordt een Fietsstad! De stad zet al een tijd in op fietsen en stimuleert fietsen in de stad met allerlei maatregelen. We bouwen aan een echt fietsbeleid en stelden een heus Fietsactieplan op, samen met fietsers en betrokken partijen.

Het loopseizoen trekt zich op gang. Ook de sportdienst speelt in op de lentekriebels en lanceert opnieuw haar buiten bewegen-brochure.

07/02

BUDA::lab is een openbare werkplaats in Kortrijk voor iedereen die graag creatief bezig is. Dit weekend zijn ze geopend tijdens de interieur-, mode- en lifestyle beurs Karamblas. Spring eens binnen en ontdek een community van creatieve makers. Van 10.30-18 u., zondag 7 februari, Budafabriek Kortrijk.

06/02

Een totaalspektakel op zaterdagavond 6 februari met een koor van Kortrijkse kinderen die het Spinraglied zingen terwijl op de gevel van het Casinogebouw een animatiefilm wordt geprojecteerd met hun dromen. Een warme oproep om allen samen Spinrag in te zingen en te genieten van dit verbluffende project gemaakt door heel wat Kortrijkse kinderen, scholen, kunstenaars en creatievelingen.

Dankzij de gratis materialenscan krijg je een zicht op jouw huidige materialengebruik en de kosten die ermee gepaard gaan. Eenvoudige simulaties tonen aan hoe je jouw productiekost én milieu-impact kan verlagen.

Ben je ondernemer en zit je met vragen over jouw aanpak? Wil je groeien, innoveren of jouw onderneming naar een hoger plan brengen?

Kortrijk beschikt over een dynamisch en ondernemend OCMW dat mensen sterker wil maken en frequent pioniert in nieuwe dienstverlening voor iedereen die in Kortrijk woont, met bijzondere aandacht voor mensen met minder welzijnskansen en voor senioren. Het OCMW Kortrijk werft aan voor het beleidsteam een projectmedewerker voedselstrategie (m/v) (niveau B1-3, contractueel).

Ten gevolge van oneffenheden in het wegdek veroozaakt door trillingshinder zijn er verbeteringswerken noodzakelijk in de Driekerkenstraat. Start van de werken is voorzien in de week van 29 februari 2016. Op 4 maart 2016 zijn de werken beëindigd.

07/02

Op zondag 7 februari is er van 14 tot 17 u. La Rue en Rose, het straatfestival dat mensen dichter bij elkaar brengt met muziek, woord, beeldende kunst en dans. La Rue en Rose vindt plaats op verschillende plaatsen in de winkelstraten van Kortrijk en wil kansen creëren voor jonge en ervaren talenten.