Nieuws - meest recent

Wim Lybaert en Natalie Eggermont inspireren je op 3 februari 20.15u in de schouwburg (Balletzaal)

Tickets (€5) via uit in Kortrijk

Met de samenaankoop groene stroom kan je volledig vrijblijvend en heel eenvoudig overstappen op goedkopere groene stroom en aardgas.

Tijdens de klimaatweek organiseert Natuurpunt i.s.m. de stad Kortrijk een klimaatwandeling. Afspraak op zondag 19 februari 2017 om 14u30 op de Grote Markt, hoek Graanmarkt - Doorniksestraat.

Zaterdag 28 en zondag 29 januari 2017 is het zover: het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. Deelnemen is simpel: bekijk en tel de vogels in je tuin. Met maar een half uurtje werk neem je deel aan het grootste vogelonderzoek in Vlaanderen.

Vanaf 23 januari 2017 zijn er rioleringswerken in de Rekkemsestraat. Tijdens de werken geldt éénrichtingsverkeer in de Rekkemsestraat tussen de rotonde Rekkemsestraat/Marktstraat (IJzerpoort) en het kruispunt Rekkemsestraat/Marktstraat/Baliestraat.

Het wegdek in de Meensesteenweg vanaf het Guldensporenstadion tot voorbij de ingang van de begraafplaats is verzakt. Vanaf 30 januari 2017 voert de stad aanpassingswerken uit aan deze riolering. Het verkeer komende van Kortrijk met bestemming Bissegem wordt één week omgeleid.

Wegens onderhoudswerken zal de Budabrug op 26 januari omhoog staan.

Dinsdag 24 januari monteert de firma Artes Depret een Torenkraan in de Sint Jorisstraat voor de werf van het volksrestaurant. Het is die dag niet mogelijk om van de Doornikselaan naar de Spoorweglaan te rijden.

Van 23 tot en met 27 januari geldt éénrichtingsverkeer in de Gentsestraat tussen de Harelbeeksestraat en de Vestingsstraat. Het verkeer met herkomst Plein wordt omgeleid via de Vestingsstraat, Vaartstraat en Harelbeeksestraat om de Gentpoort te bereiken.Voetgangers en fietsers kunnen wel passeren.

De Sint-Janslaan is op donderdag 19 januari afgesloten voor het verkeer.