Nieuws over de bibliotheek Kortrijk

18/02

In deze sessie verduidelijkt de Digidokter het nut van gezondheidsapps, krijgen we een overzicht van verschillende gadgets en horen we waar er betrouwbare medische informatie online te vinden is.

13/02

Maak kennis met grafisch werk van Panamarenko en Luc Tuymans, gebaseerd op literatuur.

06/02

Stad Kortrijk, Openbare Bibliotheek Kortrijk en enkele Kortrijkse partnerorganisaties zoeken voor de tweede keer op rij een Letterzetter voor de Stad. De nieuwe Letterzetter volgt kunstenaar Bart Jaques op wiens mandaat op 31 maart 2017 ten einde loopt.

Allemaal digitaal en iedereen welkom aan onze Digitafel! Aan tafel is het altijd gezellig, is er tijd voor gesprek en leren we van elkaar, jong of oud, crack of beginner...

04/02

Als de eerste voorjaarsbloemen in 2017 hun kopjes laten zien, zwieren de deuren in de Beeklaan 81 open voor het publiek. De voormalige Sint-Pauluskerk biedt vanaf 2017 plaats voor de buurtbib, het buurthuis en een spiksplinternieuwe ontmoetingsruimte. Met het samenbrengen van deze verschillende initiatieven onder één dak hoopt men nieuwe, creatieve ideeën én nieuwe mensen aan te trekken.

18/03

In deze sessie overloopt de Digidokter een waaier aan essentiële privacy- en veiligheidstips voor smartphones, tablets en computers.

23/01

Jan Cattebeke exposeert in februari in de Kortrijkse centrale bibliotheek.

28/01

Op zaterdag 28 januari tekent illustrator Klaas Verplancke op het Memento Lab, geïnspireerd door teksten van lettertype Siel Verhanneman. Daarna nemen lettertypes Siel en Mattijs Deraedt de tentoonstelling Face to Face over, aangedreven door livemuziek.

11/03

Het is misschien wel leuk om de puntjes van jezelf en de kindjes eens om te ruilen voor een ticket voor de familievoorstelling De Roze Ridder.

20/01

Ivan Biesbrouck exposeert deze maand in de Kortrijkse centrale bibliotheek (benedenverdieping).