Nieuws over de bibliotheek Kortrijk

17/02

Op vrijdag 17 februari kunnen jonge boekenfans tijdens MEMENTO een nachtje doorbrengen in boekenhuis Theoria.

► Schrijf snel in want de plaatsjes zijn beperkt

08/10

In deze sessie demonstreren we het gebruik van 'KBC touch' (website + tablet-app) en 'KBC mobile' (smartphone-app). Veel van de besproken functies vind je ook terug op de websites en apps van andere banken.In een tweede luik gaan we wat dieper in op nieuwe betalingssystemen.

17/02

Op 17 februari gaat de tweede editie van het woordfestival Memento van start. . Duik met een performer het Kortrijkse nachtleven in en geniet van literaire interventies in tal van fijne locaties. Ontdek werk van jonge, Kortrijkse woordkunstenaars die deel uitmaken van het collectief van de Letterzetter en van enkele gevestigde waarden in het literaire landschap.

03/01

Laten we samen op straat komen, niet alleen als het slecht gaat, maar vooral als het goed gaat.

► Thomas Jacques wenst alle Kortrijkzanen een fijn 2017 toe in naam van het Lettertype Collectief.

07/12

Samen met Philips Lighting organiseren we in de bib een volledig nieuw economisch model van licht. De stad koopt niet langer lampen, armaturen en energie, maar een dienst: Philips Lighting levert aan de stad 'licht' dat perfect voldoet aan de noden in een bibliotheek. Deze dienst past bovendien in de ambitie van Kortrijk om een klimaatstad te worden. De verlichting zal slechts één vijfde verbruiken van wat er tot nu toe in de bibliotheek verbruikt werd.

01/12

Alle studenten uit de 3e graad secundair en het hoger onderwijs kunnen tot en met 13 januari 2017 opnieuw in alle stilte studeren in onze Oranje Zaal.

01/12

Hang jij ook een kaartje met een wens voor jezelf, een ander, de bib, de stad of de hele wereld...in onze WENS-BOOM?

26/11

De mooie resultaten van de OKAN-leerlingen Drie Hofsteden i.s.m. De Batterie en illustrator Klaas Verplancke zijn nog tot eind december te bekijken in de expo 'Lettergreep'.

Bibliothecaris Carol Vanhoutte en buurtbibliothecaris Rita Bovyn nodigen op zaterdag 7 januari 2017 alle leden van de buurtbib Blauwe Poorte uit op de afscheidsreceptie van hun buurtbibliotheek.

20/11

Op 20 november 2016 ontvangt gastheer Jos Verbist Pascale Platel en Pjeroo Roobjee in Het Penhuis.