Bibliotheek

Bibliotheek

Nieuws hierover

24/03/2015

Van maandag 20 tot donderdag 30 april vindt de Digitale week 2015 plaats in Vlaanderen. Dit project streeft er naar de digitale kloof te verkleinen. Je kan deelnemen aan workshops, lezingen, multimediaactiviteiten... en dit steeds gratis of heel goedkoop.

0 reacties
24/03/2015

Zonder regelmatig onderhoud gaat je Windows-PC na een tijdje slabakken. Sommigen vinden dat normaal en lezen tussendoor rustig de krant. Anderen ergeren zich blauw en voelen zich machteloos. In deze workshop bekijken we hoe je grote schoonmaak houdt en de controle over je computer terug krijgt.

0 reacties
03/03/2015

"Bibliothecaris-voor-één-dag" Maarten Devos focust tijdens deze praat-en discussieavond op de vraag of we het fenomeen van vermoeidheid en chronische stress kritisch mogen bevragen en kijkt vervolgens hoe je zelf of als naaste aan de slag kan gaan als je geconfronteerd wordt met gevoelens van vermoeidheid, opgebrand-zijn of burnout. Meer lezen...

 

0 reacties
14/01/2015

Maak kennis met de 'Digidokter', een initiatief van de Openbare Bibliotheek Kortrijk en Vormingplus. Op maandelijkse basis doet de bib dienst als ICT-helpdesk voor computerhulp. We starten telkens met een korte uiteenzetting over een bepaald onderwerp. Na de lezing (10-11 u.) volgt een 'spreekuur' (11-12 u.) waarbij je allerlei vragen kan stellen.

0 reacties
21/08/2014

Sedert donderdag 14 augustus 2014 kan je ook terecht in de centrale bibliotheek van Kortrijk voor het opladen van je budgetmeter. Opladingen zijn enkel mogelijk via betalingen met je bankkaart.

0 reacties
11/08/2014

Wie schrijft die blijft…en dankzij het Penhuis kan je schrijvers ook eens in levende lijve ontmoeten. Dit twaalfde seizoen tref je ze vijf keer op zondagochtend in de Sint-Annazaal van het Kortrijkse Begijnhof. Het Penhuis is er niet alleen voor literatuur- en filosofiekenners maar voor al wie eens wat dichter bij de schrijver wil vertoeven. Een gastheer of –vrouw interviewt de genodigde dichter, filosoof of prozaschrijver en neemt het publiek mee in een boeiend gesprek.
De namen voor het nieuwe seizoen zijn intussen bekend!

0 reacties
09/05/2014

De stad en ocmw Kortrijk zijn gestart met het geven van computer- en internetlessen. Het project @llemaal digitaal wil alle inwoners meenemen in de digitale wereld. We doen dit met een aanbod van zeer toegankelijke en betaalbare computer- en internetlessen, hotspots, digitale dienstverlening en vrijwilligers die als computerbuddies de mensen op  weg helpen.

0 reacties

e-nieuwsbrief: schrijf je in!

 Vul hier je gegevens in om de maandelijkse e-nieuwsbrief van de bibliotheek te ontvangen:

Instagram

Twitter mee!