Bibliotheek

Bibliotheek

Nieuws hierover

03/03/2015

"Bibliothecaris-voor-één-dag" Maarten Devos focust tijdens deze praat-en discussieavond op de vraag of we het fenomeen van vermoeidheid en chronische stress kritisch mogen bevragen en kijkt vervolgens hoe je zelf of als naaste aan de slag kan gaan als je geconfronteerd wordt met gevoelens van vermoeidheid, opgebrand-zijn of burnout. Meer lezen...

 

0 reacties
14/01/2015

Maak kennis met de 'Digidokter', een initiatief van de Openbare Bibliotheek Kortrijk en Vormingplus. Op maandelijkse basis doet de bib dienst als ICT-helpdesk voor computerhulp. We starten telkens met een korte uiteenzetting over een bepaald onderwerp. Na de lezing (10-11 u.) volgt een 'spreekuur' (11-12 u.) waarbij je allerlei vragen kan stellen.

0 reacties
13/12/2014

De 21ste eeuw wordt een eeuw van superdiversiteit. Onze samenleving veranderde tot een migratiesamenleving. De etnisch-culturele diversiteit in Europa zal verder toenemen, ook al proberen regeren verdere migratie krampachtig af te remmen. Maar die superdiversiteit roept ook onzekerheid en weerstand op. Hoe verandert superdiversiteit onze samenleving? Hoe kunnen we de potenties van superdiversiteit beter tot hun recht laten komen? En stellen we wel de juiste vragen? Hebben we een antwoord op het armoederisico bij mensen van andere etnische afkomst of op de zoektocht van jongeren naar een plek? Of blijven we debatteren over symbooldossiers zoals de hoofddoek? Wat is de optie voor morgen?

Dirk Geldof | maandag 23 maart 2015 | 12.15 u. - 13.15 u. | € 5 / € 2,5 (European Youth Card) | centrale bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk | tickets zijn te koop aan de onthaalbalie van de centrale bibliotheek of via www.vormingplusmzw.be | info via bibliotheek@kortrijk.be, 056 27 75 00 of via Vormingplus, 056 26 06 00

0 reacties
21/08/2014

Sedert donderdag 14 augustus 2014 kan je ook terecht in de centrale bibliotheek van Kortrijk voor het opladen van je budgetmeter. Opladingen zijn enkel mogelijk via betalingen met je bankkaart.

0 reacties
11/08/2014

Wie schrijft die blijft…en dankzij het Penhuis kan je schrijvers ook eens in levende lijve ontmoeten. Dit twaalfde seizoen tref je ze vijf keer op zondagochtend in de Sint-Annazaal van het Kortrijkse Begijnhof. Het Penhuis is er niet alleen voor literatuur- en filosofiekenners maar voor al wie eens wat dichter bij de schrijver wil vertoeven. Een gastheer of –vrouw interviewt de genodigde dichter, filosoof of prozaschrijver en neemt het publiek mee in een boeiend gesprek.
De namen voor het nieuwe seizoen zijn intussen bekend!

0 reacties
09/05/2014

De stad en ocmw Kortrijk zijn gestart met het geven van computer- en internetlessen. Het project @llemaal digitaal wil alle inwoners meenemen in de digitale wereld. We doen dit met een aanbod van zeer toegankelijke en betaalbare computer- en internetlessen, hotspots, digitale dienstverlening en vrijwilligers die als computerbuddies de mensen op  weg helpen.

0 reacties
08/05/2014

 Dankzij een pilootproject van Bibnet, de Vlaamse overheid en 213 andere Vlaamse bibliotheken kan je ook in Kortrijk terecht voor het lenen van e-boeken!

0 reacties

e-nieuwsbrief: schrijf je in!

 Vul hier je gegevens in om de maandelijkse e-nieuwsbrief van de bibliotheek te ontvangen:

Instagram

Twitter mee!